Veel gestelde vragen2024-01-10T11:00:00+00:00

Veel gestelde vragen

Heeft u een vraag over Klover of een van onze producten? Op deze pagina vindt u de antwoorden op veel gestelde vragen.

Algemene vragen

Kan ik de showroom van Klover bezoeken?2023-07-27T11:54:27+00:00

Ja, u bent van harte welkom in onze showroom. De showroom is enkel geopend op afspraak. Er is namelijk niet altijd iemand op locatie aanwezig.

Voor het maken van een bezoekafspraak kunt u het contactformulier invullen. Gelieve de gewenste datum en geschatte tijd te vermelden.

Het showroombezoek is gepland zodra u van ons een bevestiging heeft ontvangen.

Kan ik rechtstreeks bij Klover een kachel aanschaffen?2023-08-13T07:32:06+00:00

Dit is niet mogelijk. Het uitgebreide dealernetwerk van Klover specialisten adviseert u graag over de Klover haard die past bij uw wensen.
U kunt de Klover kachel bestellen via één van de erkende Klover dealers.

Klik hier voor alle Klover dealers

Waar bestel ik reserve onderdelen voor mijn kachel?2023-07-27T11:59:29+00:00

Klover houdt veel onderdelen en toebehoren op voorraad. Deze zijn uitsluitend verkrijgbaar via uw erkende Klover dealer of via een van onze servicepartner. U vindt deze op onze website via Klantenservice > Service & onderhoud.

Zij helpen je graag verder om het juiste product te bestellen en indien nodig te installeren.

Waar worden de Klover haarden geproduceerd?2023-07-27T12:03:25+00:00

Klover kachels worden gemaakt in Italië. Het bedrijf Klover is gevestigd in Noord-Italië en heeft daar zijn productie- en fabricagefaciliteiten. Italië heeft een lange traditie in het ontwerpen en vervaardigen van hoogwaardige kachels, en het land staat bekend om zijn vakmanschap en expertise op het gebied van verwarmingstechnologie.

Klover is een vooraanstaande fabrikant van pelletkachels, houtkachels en hybride kachels, die gebruikmaken van innovatieve technologieën om efficiënte en milieuvriendelijke verwarmingsoplossingen te bieden. Het bedrijf besteedt veel aandacht aan de kwaliteit en duurzaamheid van hun producten, en hun kachels zijn vaak voorzien van geavanceerde functies en designelementen die ze onderscheiden van andere merken.

Door hun productie in Italië voort te zetten, kan Klover de hoge normen handhaven en blijven ze een wereldwijde markt bedienen met hun betrouwbare en hoogwaardige kachels.

Mijn kachel doet het niet (meer), wat kan ik doen?2023-07-27T12:00:23+00:00

Ondanks alle zorg bij de productie van de Klover haarden, kan het voorkomen dat er iets niet in orde is. In dat geval neemt u contact op met uw dealer of installateur. In de meeste gevallen lost uw dealer of installateur het probleem direct op. Valt dit binnen de garantie, dan zijn de onderdelen gedekt door uw garantie. Uw dealer kan wel kosten berekenen voor de gewerkte uren.

Vragen over pelletkachels

Hoe werkt een pelletkachel?2023-07-27T11:42:58+00:00

Een pelletkachel is een milieuvriendelijke en efficiënte verwarmingsoplossing die gebruikmaakt van pellets, samengeperste houtkorrels, als brandstof. De werking ervan is eenvoudig: pellets worden automatisch in de kachel geladen middels de vijzelmotor. Een ingebouwde elektronische ontsteking zorgt voor het aansteken van de pellets. Een ventilator verspreidt de warmte gelijkmatig in de ruimte, terwijl een thermostaat de gewenste temperatuur regelt.

Het gebruik van een pelletkachel biedt vele voordelen. Allereerst zijn pellets een duurzame en hernieuwbare energiebron, waardoor de kachel een lage CO2-uitstoot heeft, wat goed is voor het milieu. Bovendien hebben pelletkachels een hoog rendement, waardoor ze zuiniger zijn dan traditionele houtkachels. Het gebruik van pellets is ook praktischer en schoner, omdat ze in handige zakken verkrijgbaar zijn en minimale asresten achterlaten.

Kortom, een pelletkachel biedt een comfortabele en milieuvriendelijke verwarmingsoplossing voor huizen en gebouwen, waardoor het een aantrekkelijke keuze is voor bewuste consumenten die op zoek zijn naar efficiënte en duurzame verwarmingsopties.

Is het stoken met een pelletkachel goedkoper dan gas?2023-07-27T12:07:42+00:00

Over het algemeen kan stoken met een pelletkachel goedkoper zijn dan verwarmen met gas. De prijs van houtpellets, de brandstof voor pelletkachels, is vaak lager dan die van aardgas. Bovendien hebben pelletkachels een hoog rendement en verbranden ze efficiënt, wat leidt tot minder brandstofverbruik. Dit resulteert in lagere stookkosten. De afgelopen jaren zien we dat het prijsverschil tussen gas en pellets groter wordt in het voordeel van pellets.

Welke pellets zijn geschikt voor mijn pelletkachel?2023-07-27T11:51:37+00:00

Kies altijd voor hoogwaardige pellets met het ENplus-A1 keurmerk, dat aangeeft dat ze voldoen aan strenge kwaliteitsnormen en een consistentie verzekert in hun samenstelling en verbrandingseigenschappen.

Belangrijke eigenschappen om op te letten bij het kiezen van pellets zijn de diameter (meestal 6 mm) en het vochtgehalte (idealiter onder de 10%). Gebruik enkel pellets gemaakt van zuiver hout zonder toevoeging van bindmiddelen, omdat ze efficiënter en milieuvriendelijker zijn.

Vermijd het gebruik van ongekeurde pellets omdat deze de prestaties van je pelletkachel negatief kunnen beïnvloeden, leiden tot meer asvorming en een lager rendement.

Waarom is regelmatig onderhoud belangrijk?2023-08-13T07:34:38+00:00

Service en onderhoud zijn essentieel bij een kachel om meerdere redenen. Ten eerste zorgt regelmatig onderhoud voor een veilige werking van de kachel. Professionele inspecties identificeren en verhelpen potentiële gevaren of defecte onderdelen, waardoor brand- en gezondheidsrisico’s worden verminderd.

Ten tweede zorgt goed onderhoud voor een efficiënte werking van de kachel. Schoonmaken en afstellen verbeteren het rendement en verminderen het brandstofverbruik, wat resulteert in lagere stookkosten en een kleinere ecologische voetafdruk.

Al met al is service en onderhoud van een kachel essentieel om veiligheid, efficiëntie, duurzaamheid en kosteneffectiviteit te waarborgen, en het biedt u gemoedsrust dat hun verwarmingssysteem in optimale conditie blijft functioneren.

Wat zijn de voordelen van een pelletkachel?2023-07-27T12:09:45+00:00

Milieuvriendelijk: Pelletkachels gebruiken hernieuwbare houtpellets als brandstof, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot en minder impact op het milieu dan fossiele brandstoffen.

Efficiëntie: Pelletkachels hebben een hoog rendement, waardoor ze efficiënter zijn dan traditionele houtkachels en sommige andere verwarmingssystemen. Ze verbranden pellets met een constante en gecontroleerde snelheid, waardoor er weinig verspilling is.

Automatische bediening: Kloverpelletkachels hebben geautomatiseerde ontsteking, thermostaatregeling en zelfs reinigingsmechanismen, wat het gebruiksgemak vergroot.

Gelijkmatige warmteafgifte: De warmte van een pelletkachel wordt gelijkmatig verspreid, waardoor de ruimte comfortabel wordt verwarmd.

Is een pelletkachel nog interessant?2023-07-27T12:05:49+00:00

Ja, een pelletkachel blijft interessant om verschillende redenen. Ten eerste zijn pelletkachels een milieuvriendelijke verwarmingsoplossing. Ze gebruiken hernieuwbare houtpellets als brandstof, wat resulteert in een lagere CO2-uitstoot dan traditionele verwarmingssystemen.

Ten tweede bieden pelletkachels een hoog rendement, waardoor ze energiezuiniger zijn en minder brandstof verbruiken dan veel andere verwarmingsmethoden. Dit kan leiden tot besparingen op de stookkosten op de lange termijn.

Daarnaast zijn pelletkachels gemakkelijk te gebruiken, met automatische ontsteking en thermostaatregeling voor een comfortabele en consistente warmteafgifte.

Bovendien zijn de Klover pelletkachels voorzien van geavanceerde technologieën, zoals zelfreinigende mechanismen, waardoor het onderhoud eenvoudiger is.

Al met al biedt een pelletkachel een aantrekkelijke combinatie van duurzaamheid, efficiëntie en gebruiksgemak, waardoor het nog steeds een interessante optie is voor veel huiseigenaren die op zoek zijn naar een milieuvriendelijke en kostenbesparende manier om hun huis te verwarmen.

Hoe lang gaat een pelletkachel mee?2023-07-27T12:03:17+00:00

De levensduur van een pelletkachel kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het merk, model, kwaliteit en het onderhoud. Over het algemeen kan een goed onderhouden pelletkachel echter zo’n 10 tot 20 jaar meegaan. Door regelmatig onderhoud en het tijdig vervangen van versleten onderdelen kan de levensduur worden verlengd. Het is belangrijk om de handleiding van de fabrikant te volgen en de kachel jaarlijks te laten inspecteren en onderhouden door een professionele technicus. Een pelletkachel van hoge kwaliteit en met zorgvuldig gebruik kan vele jaren efficiënte en milieuvriendelijke verwarming bieden.

Waarom wordt de ruimte warmer dan de ingestelde temperatuur?2023-07-27T12:04:29+00:00

Een pelletkachel kunt u eenvoudig in vermogen instellen. In de verschillende vermogenstypes, geeft de pelletkachel een bepaalde hoeveelheid warmte. Er is altijd een minimaal vermogen, dit ligt vaak rond de 2,5 kW. Wanneer het minimale vermogen te veel is voor de ruimte, dan blijft te temperatuur oplopen. Het kan zijn dat u dit enkel in het voor- en najaar ervaart. Het is dan namelijk minder koud buiten wat er voor zorgt dat de warmte minder snel uit de ruimte verdwijnt.

U kunt er voor kiezen om de pelletkachel in de STAND-BY functie te stoken. De pelletkachel schakelt zich dan automatisch aan en uit wanneer het te warm of te koud wordt

Hoe hoog hoort de rookgastemperatuur van een pelletkachel te zijn?2023-07-27T11:48:41+00:00

De ideale rookgastemperatuur van een Klover pelletkachel ligt doorgaans rond de 500 °C wanneer de kachel op volle belasting werkt. Deze temperatuur kan variëren afhankelijk van het specifieke model van de pelletkachel en de instellingen die zijn geselecteerd.

Een te lage rookgastemperatuur kan problemen veroorzaken, zoals een onvolledige verbranding van de pellets, wat leidt tot een lager rendement en een hogere uitstoot van schadelijke stoffen. Aan de andere kant kan een te hoge rookgastemperatuur de kachel oververhitten en kan dit schade aan de kachel en het rookkanaal veroorzaken.

Om de optimale rookgastemperatuur te behouden, is het belangrijk om de pelletkachel regelmatig te laten onderhouden door een erkende vakman. Een goed onderhouden kachel met een juist afgestelde verbranding zorgt voor een veilige en efficiënte werking en vermindert het risico op storingen en schade aan de kachel.

Wat is het voordeel van een speksteen bekleding?2023-07-27T11:44:43+00:00

Het gebruik van speksteen op een kachel biedt verschillende voordelen. Speksteen is een natuurlijk materiaal dat warmte goed kan opnemen en langzaam kan afgeven. Hierdoor blijft de kachel nog geruime tijd warm, zelfs nadat het vuur is gedoofd. Dit bevordert een efficiënter gebruik van de energie en zorgt voor een gelijkmatige en langdurige warmteverspreiding in de ruimte. Bovendien heeft speksteen een esthetische aantrekkingskracht, met zijn natuurlijke uitstraling en unieke textuur. Het maakt de kachel tot een decoratief element in het interieur en creëert een gezellige sfeer in huis.

Ga naar de bovenkant