Pelletkachels

Een pelletkachel van Klover is zeker wat voor u als u gaat voor fraai design in combinatie met uitmuntende techniek. Klover is een van de grootste A-merken op het gebied van pelletkachels in Nederland. Bekijk hieronder al onze modellen.

Een pelletkachel van Klover

Bij het ontwerpen en produceren van een Klover pelletkachel zetten we de mensen en de omgeving waarin ze wonen op de eerste plaats. Bij ons is de standaard: een goed werkend product, dat er mooi uitziet. Eenvoud, veiligheid en respect voor het milieu staan daarbij centraal. Het voordeel van stoken met pellets is dat de materialen het broeikasprobleem niet vergroten. Dit komt mede door de uitstekende verbranding. De emissie van CO2 is daardoor bijvoorbeeld veel lager dan de wettelijk toegestane limieten. Dat geldt ook voor houtkachels.

Opmars pelletkachels

De pelletkachel is in Nederland bezig aan een flinke opmars. En dat is niet verwonderlijk als je bedenkt dat het stoken met een pelletkachel veel voordelen oplevert. Het is doorgaans niet alleen goedkoper, maar je haalt ook sfeer in huis. De vlammen van een Klover pelletkachel zijn zeer natuurlijk. Hierdoor is de pellethaard een aanwinst voor elke ruimte.

Veiligheid van de pelletkachel

Bij de productie van een pelletkachel van Klover worden nooit consessies gedaan aan veiligheid. Dat is natuurlijk makkelijk om te zeggen, maar bij Klover doen we daar ook echt wat aan. Een voorbeeld hiervan is een van de zekerheden die we je geven als het gaat om de veiligheid: ons G.A.S-systeem. Dat staat voor Green Automatic Safety en hiermee garanderen we: totale verbranding, automatische reiniging en anti-verstopping. Voor deze speciale techniek is uiteraard octrooi aangevraagd.

Door de zeer goede verbranding van de pellets heb je te maken met minder uitstoot. Dat is fijn voor het milieu. Maar van voor jezelf is dat er minder asresten overblijven, waardoor het schoonmaken minder vaak nodig is. Bovendien helpt de anti-verstoppingstechniek een handje. Natuurlijk, het reinigen van de pelletkachel blijft erg belangrijk, maar je hebt er een assistent bij.

Bekijk hier de werking van ons G.A.S systeem:

Pellet cruise control – automatische piloot

Waarom moeilijk doen met instellingen, als dingen ook automatisch geregeld kunnen worden? Door de automatisch geregelde verbranding, ook wel onze pellet cruise control, verbruik je minder pellets zonder dat je inlevert op het vermogen. Wel zo handig. Je stookt zo tot wel 40 (!) uur extra met hetzelfde aantal pellets.

Onze tests bewijzen het:

* Test uitgevoerd op hetzelfde model kachel, ingesteld op Pmax, met 11 kW ingevoerd en op basis van een lading van 15 kg pellets.

Hoe werkt een pelletkachel?

De pelletkachels van nu zijn technische hoogstandjes. Een pelletkachel brandt op pellets. Dit zijn samengeperste houtkorrels die zijn gemaakt van bijvoorbeeld zaagsel of overblijfselen van hout. Door het mooie vlambeeld van een Klover pelletkachel moet je goed kijken, wil je zien dat je te maken hebt met een pelletkachel in plaats van een houtkachel. Het verschil is echter dat een pelletkachel op elektriciteit werkt en zeer goed regelbaar is. Hierdoor ontstaat een zo optimaal mogelijke verbranding.

Pelletkachels hebben een voorraadreservoir waar je de pellets indoet. Geheel automatisch wordt vanuit daar het benodigd aantal pellets vervoert naar de verbrandingskamer. Dit vervoeren wordt gedaan met een vijzel, aangedreven door een vijzelmotor. Als er genoeg pellets in het verbrandingsbakje liggen kan de kachel ontstoken worden. Ook dit gebeurt uiteraard automatisch. Je bent klaar om te genieten van de aangename warmte.

Eenvoudige bediening

Een van de kernwaarden van Klover is eenvoud. Wij geloven in het intuïtief en eenvoudig instellen van jouw pelletkachel. Daarvoor hebben we nieuwe displays met touchscreen ontwikkeld die je eenvoudig bedient. Met de in veel uitvoeringen standaard wifi-module is je Klover bovendien smart. Met een intelligente app bedien je de kachel op elke moment en vanaf elke plek. Handig als je bijvoorbeeld je pelletkachel alvast aan wilt zetten als je bijna thuis bent. Of als je juist vergeten bent de kachel uit te zetten.

Installeren pelletkachel

Wij werken met dealers en installateurs. En dat doen we niet voor niets. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze producten goed geïnstalleerd worden. Niet alleen voor de veiligheid, maar ook voor een goede werking. Daarom hebben wij dealers door heel Nederland opgeleid om op hoog niveau onze pelletkachels te installeren. Hierdoor weten we zeker dat je het maximale uit uw Klover haalt en lang en veilig kunt genieten van de behaaglijke warmte.